Het maken van keuzes, vrijheid en verantwoordelijkheid, het leren zelfstandig te werken, het leren samenwerken, effectief zijn binnen de onderwijstijd en reflecteren. Dat is wat het Dalton onderwijs typeert.

Leerlingen van onze basisschool vertellen wat zij het leukste aan de Uitkijck vinden….

Groep 1/2a – Annika
“Ik houd van knutselen. We mogen elke keer wat anders maken. Soms mag ik ook met vriendinnetjes  spelen. Daarom vind ik onze school zo leuk.”

Groep 3 – Leah
“Als het een lange dag is spelen we twee keer buiten en op een korte dag één keer. Dat vind ik erg leuk omdat je dan even rustig kan worden. “

Groep 4 – Levi
“Ik heb heel veel vriendjes hier op school. Daarom ga ik met veel plezier naar school elke dag. Soms spreek ik ook buiten school met ze af.’’

Groep 5 –  Mink
“Op onze school mag je op je eigen niveau werken. Dus als je iets makkelijk vind kan je meedoen met een hogere klas en als je iets moeilijk vind krijg je hier extra hulp bij.”

Groep 6 – Jurrian
“Iedereen is aardig voor elkaar en er wordt bijna geen ruzie gemaakt. Daarom kan iedereen zichzelf zijn. Dat vind ik het leukste aan onze school.”

Groep 8 – Ismael
“Iedereen is met iedereen bevriend. Er wordt niet gepest en dat vind ik erg belangrijk. Daarom vind ik onze school zo leuk.”