info@deuitkijck.nl 035 - 541 44 13 Route

Neem hieronder een kijkje bij ons op de Uitkijck in Baarn!

 

Of bekijk onze school in 360 graden foto’s!

STEVig, leer wat jouw plek in de wereld kan zijn 

Het STEV-onderwijsprogramma voor Identiteit en Groei voor wereldburgers in de dop 

Waarom STEVig?  

STEVig stimuleert de leerlingen met verhalen, vaardigheden en ideeën om creatief na te denken, hun eigen afwegingen te maken, een eigen mening te formuleren en antwoorden te vinden bij levensvragen. Door STEVig ontwikkelen leerlingen hun identiteit en leren ze samen te leven met anderen en verschillende waarden. 

Wat is STEVig?  

Binnen de STEVig lessen werken vakleerkrachten uit verschillende levensbeschouwelijke stromingen nauw met elkaar samen vanuit 12 verschillende thema’s. De groepsleerkrachten sluiten in hun eigen lessen aan bij deze thema’s en voeren hier levensbeschouwelijke en filosofische gesprekken over in de klas met de leerlingen. Zo zorgen zij voor de verbinding:  

 • met de leefwereld van de leerlingen  
 • met de andere vakgebieden op de basisschool  
 • met de actualiteit in de samenleving  

Alle leerlingen vanaf groep 3 krijgen dit mooie aanbod. Mocht u als ouder hier bezwaar tegen hebben, dan kunt u hier contact over opnemen met de schoolleider. 

stevig_flyer_digi_141221-1-1

 

Iedereen is anders en dat mag

Uw kind mag naar de basisschool, maar waar zet uw kind de eerste grote stap, op welke school? Voor sommige ouders soms best een lastige keuze. Welke school past het beste bij uw kind? Een plek waar uw kind zich de komende acht jaar op zijn/haar gemak voelt. Wij vinden het belangrijk dat uw kind zich op eigen tempo kan ontwikkelen en zichzelf mag en kan zijn. Daarom leren wij onze leerlingen op een eigentijdse, respectvolle manier samen te leren, te werken en te leven.

Nieuwsgierig? Kom samen een keertje bij ons op de Uitkijck in Baarn kijken
om te ontdekken of onze school bij jullie past.

Kernwaarden Dalton

Het maken van keuzes, vrijheid en verantwoordelijkheid, het leren zelfstandig te werken, het leren samenwerken, effectief zijn binnen de onderwijstijd en reflecteren. Dat is wat het Dalton onderwijs typeert.

Dalton

Onderwijs voor leerlingen met (hoog)begaafdheid

Wij zien grote verschillen in talenten tussen leerlingen. Zo zijn er leerlingen met uitzonderlijke muzikale talenten, sociale talenten, sporttalenten en leerlingen met cognitieve talenten. We trekken samen met de ouders op om te kijken wat er nodig is om alle talenten uit alle leerlingen te halen.

Hoe wij dat doen

Groepen

Laatste nieuws

 • Stevig lessen

  Groep 3, 4 en 5 hebben troost bloemen gemaakt tijdens de Stevig lessen

  Lees verder
 • Boomfeestdag 2024

  We hebben met de hele klas bomen geplant in samenwerking met de groene inval!

  Lees verder
Lees meer nieuwsberichten